Surfer bezwijkt aan haaienaanval

Een Amerikaanse man is vrijdag om het leven gekomen door een aanval van een haai. De twintiger was aan het surfen bij Surf Beach, 215 kilometer ten noordwesten van de Amerikaanse stad Los Angeles. Dat hebben lokale autoriteiten gemeld. Het is nog niet duidelijk welke soort haai de surfer aanviel. Lokale kranten meldden dat de roofvis in kwestie tussen de vier en zes meter lang was. De laatste keer dat in Californië iemand om het leven kwam door de aanval van een haai was in 2008. Bij San Diego werd destijds een 66-jarige man aangevallen door een witte haai. Natuurlijk is het altijd betreurenswaardig als er iemand omkomt door een dergelijke aanval, maar desondanks zijn haaienaanvallen relatief zeldzaam en doden mensen jaarlijks wereldwijd miljoenen haaien. Het is dan ook te hopen dat de sensatiepers en het grotendeels onwetende publiek nu niet weer hoog van de toren gaan blazen en rabiaat beginnen te roepen om het hoofd van de haai.

Lees ook:Witte haai bijt zwemmer
Lees ook:Surfer gewond na haaienbeet
Lees ook:Haai bijt Australische surfer in tweeën
Lees ook:Haai bijt surfer dood bij La Réunion
Lees ook:Woord haaienaanval wordt veelvuldig misbruikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.