Verbod op nertsenfokkerij moet in 2024 ingaan

De Tweede Kamer steunt het plan om alle nertsenfokkerijen in 2024 te sluiten. Vorig jaar ging de Kamer nog akkoord met een plan om nertsenhouders tot 2018 de tijd geven hun bedrijf af te bouwen. Dat voorstel stuitte in de Eerste Kamer op het nodige verzet. De initiatiefnemers, de Kamerleden Van Velzen (SP) en Waalkens (PvdA), pasten hun voorstel daarna aan. Ze verlengden de overgangsperiode met zes jaar. Behalve van de SP en de PvdA kreeg het voorstel voor een verbod steun van in elk geval de PVV, GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren. CDA, VVD en SGP waren (haast vanzelfsprekend zou ik zeggen) tegen.

Lees ook:Geen meerderheid voor verbod op kiloknallers in Tweede Kamer
Lees ook:PVV overwint weerzin tegen EU dankzij walvis
Lees ook:Kamer stemt in met verbod op pelsdierenindustrie
Lees ook:Tv-campagne tegen verbod op nertsenhouderijen
Lees ook:Natuurwet Bleker controversieel verklaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.