Duitse wandelaars stuiten op kangoeroe

In een bos in de Duitse deelstaat Saarland zijn twee vrouwelijke wandelaars donderdag verrast door een kangoeroe. Het exotische buideldier leek niet bang voor mensen, maar huppelde uiteindelijk toch weg, waarschijnlijk omdat hij de wandelaars als een storende factor ervoer. Dit heeft de politie vrijdag laten weten. In de naburige deelstaat Rijnland-Palts ontsnapten twee jaar geleden drie kangoeroes. Twee van hen werden weer gevangen, maar van de derde kangoeroe, Kimble genaamd, ontbreekt tot op heden elk spoor. Hij werd vorig jaar wel meerdere keren gezien in Rijnland-Palts, onder meer in de plaatsen Mutterstadt, Maxdorf, Gerolsheim en Ebertsheim. Het is nog onduidelijk of dit dier twee jaar in het wild heeft overleefd en of het dezelfde kangoeroe is als die donderdag in het Saarland is gezien. Het zou zeer opvallend zijn als het buideldier het twee jaar in vrijheid heeft volgehouden, zeker als je rekening houdt met het drukke autoverkeer op veel Duitse wegen.

Lees ook:Kangoeroe zorgt voor vertraging op het spoor
Lees ook:Koblenz gaat drones inzetten om ganzen te verjagen
Lees ook:Opnieuw kangoeroe ontsnapt
Lees ook:Kangoeroe duwt hond kopje onder
Lees ook:Kangoeroe slaat jogger knock-out

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.