Verslaafde chimpansee moet afkicken

Zhora, een chimpansee uit een Russische zoo, moet naar een ontwenningskliniek. De bezoekers hebben het dier op het slechte pad gebracht door haar dronken te voeren en sigaretten aan te bieden. Dat meldt de Russische krant Komsomolskaya Pravda. Zhora verblijft nu al vijf jaar in de dierentuin van Rostov en dat heeft haar geen goed gedaan. Het dier, dat in een vorig leven circusartiest was, heeft een zware alcohol- en nicotineverslaving opgelopen. Schuldigen zijn de bezoekers van de zoo die het arme dier sigaretten lieten roken en sterke drank toestopten. “Ondanks de driedubbele omheining rond het verblijf van Zhora, bleven de mensen haar sigaretten en flessen drank toegooien”, zegt Nadezhda Yeutushenko van de dierentuin. “Verbodsborden haalden ook niets uit. De mensen vonden het blijkbaar hilarisch om de fratsen van de dronken Zhora te aanschouwen.” Om de chimpansee van haar verslavingen af te helpen, wordt ze nu overgebracht naar een dierentuin in de autonome Russische republiek Tatarije.

Lees ook:Dronken eekhoorn richt ravage aan in Britse pub
Lees ook:Dierentuinbezoekers bezorgen haai zenuwinzinking
Lees ook:Leeuwin doodt dronken man
Lees ook:Chimpansee Michael Jackson wellicht jarenlang mishandeld
Lees ook:Kale chimpansee populair onder dierentuinpubliek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.