Harpoenvisser vangt honderdjarige megasteur

De Amerikaanse speervisser Ron Grishaber heeft de vangst van zijn leven gedaan. Hij wist in Lake Michigan een circa honderd kilo zware steur aan zijn harpoen te rijgen. Er waren alleen al drie volwassen mannen voor nodig om de vis met een touw het water uit te krijgen. Biologen zullen de vis eerst nog moeten onderzoeken om zijn definitieve leeftijd vast te stellen, maar schatten dat de vis toch minstens een jaar of honderd oud is. Toen de reuzenvis uit zijn ei kroop, verkeerden steuren in de Amerikaanse Grote Meren in zwaar weer door overbevissing, wat leidde tot een tijdelijke vangststop tussen 1915 en 1932. Pas de laatste jaren begint het steurenbestand in het gigantische Amerikaanse merensysteem weer wat aan te trekken. Grishaber zou de vis graag opgezet aan de muur hangen, maar vindt het bedrag van bijna vierduizend dollar dat hiervoor neergeteld moet worden vooralsnog iets te gortig.

Bron en foto’s: Fox News

Lees ook:Zeldzame steur gevangen in Noordzee
Lees ook:Lonesome George overleden
Lees ook:Ruim 1,5 miljoen adeliepinguïns ontdekt op Zuidpooleilanden
Lees ook:Chinese steur staat op uitsterven
Lees ook:Herpetofauna krijgt langzaam lente in de bol

Eén reactie op “Harpoenvisser vangt honderdjarige megasteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.