Olifant trapt twee Amerikaanse toeristen dood

Een olifant heeft in Kenia twee toeristen doodgetrapt. De stoffelijke overschotten van de slachtoffers, een 39-jarige Amerikaanse en haar eenjarige dochter, zijn overgebracht naar de hoofdstad Nairobi. Dat meldde de lokale politie woensdag. Het incident deed zich voor in het Mount Kenya National Park, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De vrouw en haar familie wandelden in een bos in de buurt van de lodge waar zij verbleven, toen ze werden aangevallen door de olifant. De echtgenoot van de vrouw en drie andere personen wisten te ontkomen aan de razende olifant. Olifanten zijn doorgaans niet agressief van aard, maar kunnen als ze verrast worden of zich bedreigd voelen flink uit hun slof schieten. Met name vrouwtjes met jongen en stieren in musth (een staat van seksuele opwinding) kunnen gevaarlijk uit de hoek komen. Kenia is een populaire vakantiebestemming onder westerse toeristen. Ook veel Nederlanders reizen jaarlijks naar het Oost-Afrikaanse land af om te genieten van een ultiem Afrikaans safari-avontuur. De vele wildparken in Kenia herbergen een breed spectrum aan Afrikaanse diersoorten.

Lees ook:Humeurige olifant
Lees ook:Olifant doodt fotograferende toerist
Lees ook:Geïrriteerde olifant ramt terreinwagen
Lees ook:Circusolifant gaat met tas aan de haal
Lees ook:Colombiaanse protesteert tegen stierenvechten met 2500 naalden in haar rug

Eén reactie op “Olifant trapt twee Amerikaanse toeristen dood

  1. frankietevaarwerk

    be sten ijgenaar fan afrieka ik be dit hel maal niet een ik het zij me liefelins dieren ik moet bij na huilen dat kom al maal door you

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.