Duitse dompteur ernstig verwond door tijger

De circa 170 toeschouwers die zich in een Hamburgs circus verzameld hadden voor een roofdierenshow, kregen dinsdagavond een bloedbesmeurde voortstelling te zien. De 28-jarige dompteur Christian Walliser belandde namelijk in de klauwen van zijn eigen tijgers. De pechvogel moest in het ziekenhuis opgenomen worden met een gapende schedelwond, zware verwondingen aan de borstkas en een grotendeels verscheurde hand. De beschadigingen die de tijgers aan zijn hand hadden toegebracht, leidde er zelfs toe dat het lichaamsdeel door de artsen geamputeerd moest worden. Beschouwden de roofkatten de man die ze al zo lang kenden plots als een prooidier? “Nee, de tijgers zagen het duel met de dompteur gewoon als een stevige stoeipartij, bedoeld om de rangorde binnen de groep vast te stellen of te bevestigen. Als de dieren Christian hadden willen doden, dan was het binnen een paar seconden met hem gedaan geweest”, zegt circusdirecteur Stefan Pagels. Het probleem is natuurlijk dat de vlasdunne huid van mensen niet opgewassen is tegen ruwe tijgerspelletjes. Voor Ursula Bauer van de organisatie Aktion Tier-Menschen für Tiere is het incident maar weer eens een bewijs dat wilde dieren niet thuishoren in een circusarena. “Veel dompteurs proberen de buitenwacht wijs te maken dat ze de dieren waarmee ze werken volledig onder controle hebben. Maar dat is een misvatting. Tijgers blijven wilde dieren met de bijbehorende instincten. Elke seconde van onachtzaamheid of zwakte kan een aanval uitlokken en de dood betekenen.”

Bron, foto’s en video: Bild Zeitung

Lees ook:Tijger doodt dompteur
Lees ook:Tijger valt circusbezoeker aan
Lees ook:Leeuw valt dompteur aan in Egypte
Lees ook:Meer dan duizend tijgers gedood in de laatste tien jaar
Lees ook:Chinese tijgerpopulatie geslonken tot minder dan vijftig exemplaren

Eén reactie op “Duitse dompteur ernstig verwond door tijger

  1. Jules Vismale

    Wie verstand heeft van wilde dieren weet dat tijgers altijd roofdieren blijven die hun natuurlijke instinct via hun genen van generatie op generatie doorgeven. Overigens vond ik in mijn jeugd de verhalen waarin dieren soms de mensen doden die hen belagen veel mooier! Walt Disney had bijvoorbeeld in 1964 een speelfilm gemaakt over een circustijger die in een Amerikaans dorpje uit een kooi ontsnapte na wreed te zijn behandeld door een brute en dronken dompteur die hij later doodde! De witte potvis Moby Dick wist zelfs een complete walvisvaarder te vernietigen en zijn bemanning en de verderfelijke kapitein Achab uit te roeien! Dat soort dieren verdienen meer respect dan menselijke monsters!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.