Kraagbeer verwondt vier Japanners

Beren zijn doorgaans tamelijk vredelievende dieren. Maar als ze een keer uit hun slof schieten, is de schade meestal groot. Zo ook in Japanse bergdorp Takayama, waar een kraagbeer (ook wel Aziatische zwarte beer genoemd) negen mensen aanviel. Vier mannen liepen zware verwondingen op, maar zijn inmiddels wel buiten levensgevaar. De middelgrote beer beet de mannen in het gezicht en stormde vervolgens een souvenirwinkel binnen. Hier kon hij worden ingesloten waarop jagers het beest doodschoten. De kraagbeer is inheems in Japan, maar heeft onder meer door de voortschrijdende urbanisatie steeds minder ruimte tot zijn beschikking. Toch komt het zelden voor dat een kraagbeer een mens te grazen neemt. Mogelijk ging het in Takayama om een verdwaalde beer die schrok van de mensen die hij in het dorp tegen het lijf liep.

Lees ook:Zwarte beer achtervolgt joggers
Lees ook:Beer doodt wolf voor ogen van publiek
Lees ook:Dodelijke berenaanvallen in noorden van Japan
Lees ook:Beer geopereerd aan drie kilo zware reuzentong
Lees ook:Russische autoriteiten op zoek naar berenmoordenaars

Eén reactie op “Kraagbeer verwondt vier Japanners

  1. Hester

    Zo, nu ook eens ‘the other way arround’!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.