Oververhitte olifanten stranden op de A4

Op een parkeerplaats langs de A4 bij Nieuw Vennep zijn twee olifanten van het Duitse circus Renz gestrand. De trailer waarin ze vervoerd werden had te kampen met een mechanisch defect. Toen de politie polshoogte kwam nemen, bleek dat de banden van de wagen in zo’n onverantwoord slechte staat waren dat er niet verder mocht worden gereden. De aanhanger met daarin de olifanten werd verderop op een parkeerplaats gezet. De olifanten kregen het zo warm dat ze door de brandweer met een spuit moesten worden natgehouden. De begeleiders hebben voor zover bekend alles onder controle, maar de olifanten trekken uiteraard veel bekijks op de snelweg. Ook was er nog een aanhanger vastgemaakt aan de oplegger. Dat is tegen de regels. In de aanhanger zaten apen van het Duitse circus, dieren die normaal apart moeten worden opgehaald. Het voorval maakt eens te meer duidelijk dat wilde dieren als olifanten niet in een rondreizend circus thuishoren.

Bron en video: NOS

Lees ook:Olifanten mishandeld voor benefietpolowedstrijd
Lees ook:Verbod op wilde dieren in circussen
Lees ook:Circusolifant gaat met tas aan de haal
Lees ook:Medewerker Circus Renz ontslagen na mishandelen olifant
Lees ook:Olifanten houden omkiepende truck tegen

Eén reactie op “Oververhitte olifanten stranden op de A4

  1. Hester

    “Het voorval maakt eens te meer duidelijk dat wilde dieren als olifanten niet in een rondreizend circus thuishoren.”
    Circus Renz buit deze dieren uit, heb je dat kleine ordinaire kreng (trainster) al eens horen schreeuwen tegen olifant baby?
    Deze dieren moeten gewoon naar een opvang, die overigens al geregeld is voor al deze dieren als het eenmaal zo ver is. Questie van tijd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.