Zeemeeuw verstrikt in vliegerdraad

In het Thalenpark in Drachten raakte Paaszondag een meeuw verstrikt in een stuk vliegerdraad. De vogel zat met de vleugel vast tussen hemel en aarde en medewerkers van de Dierenambulance konden het dier niet redden. Daarom werd uiteindelijk de brandweer van Drachten, die altijd klaarstaat voor mens en dier, ingeschakeld. Met groot materieel arriveerde de brandweer ter plaatse. Met de ladderwagen werden eerst enkele takken verwijderd, waarna het dier uit de lucht kon worden gehaald. De medewerkster van de Dierenambulance heeft vervolgens het vliegertouw van de veren verwijderd. De meeuw is voor verzorging met de ambulance meegenomen.

Lees ook:Wasbeer klimt schoorsteen in
Lees ook:Brandweer redt bever uit riool
Lees ook:Zwanen zorgen voor verkeersopstopping
Lees ook:Ontsnapte wasbeer huppelt rond in Heemskerk
Lees ook:Zeldzame meeuw gespot bij binnenhaven Vlissingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.