Brabander aangehouden voor verwaarlozing varkens

Omdat hij zich niet aan de milieuregels houdt en zijn dieren structureel verwaarloost, heeft de politie dinsdagochtend een 45-jarige man uit Lieshout aangehouden. Dat heeft een woordvoerder woensdag bekendgemaakt. De man werd gepakt op een van zijn bedrijven in Lieshout. De arrestatie was het resultaat van een gezamenlijke controle door de politie, het Regionaal Milieuteam van Noord-Brabant, het Waterschap, de gemeente Laarbeek en de Algemene Inspectiedienst. De varkenshouder bleek zijn stallen zonder vergunning te hebben uitgebreid en sloeg afval niet volgens de regels op. Ook kadavers van varkens werkte hij niet volgens de geldende milieuregels weg. Bovendien werden talrijke varkens bij zijn bedrijven verwaarloosd aangetroffen. Twee dierenartsen hebben alle varkens onderzocht en kwamen tot de conclusie dat ze 24 dieren moesten laten laten inslapen. Het is niet de eerste keer dat de man zich hieraan schuldig maakt. Vorig jaar kregen 25 varkens een euthanasiespuit, omdat ze in deplorabele gezondheidstoestand verkeerden. Ook toen hield de man zich niet aan de milieuregels en werden er te veel dieren op zijn bedrijven gevonden.

Lees ook:Egypte gaat over tot massale ruiming van varkens
Lees ook:Rellen in Caïro om ruimen varkens
Lees ook:Honderden varkens omgekomen bij brand in Albergen
Lees ook:Veroorzaker Brabantse kakkerlakkenplaag gevonden
Lees ook:Varkens vinden Panzerfaust

Eén reactie op “Brabander aangehouden voor verwaarlozing varkens

  1. Annette den Hollander

    Lijkt mij tijd dat deze man geheel stopt met het houden van varkens. Idioot dat diverse instanties hier niet iedere maand op de stoep staan. Hoe lang kan zo’n man doorgaan???
    Blijkbaar zijn er mensen die zich zonder problemen aan wet en regelgeving kunnen ontrekken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.