Stelling van de week (4)

“Organisaties als het Animal Liberation Front zijn terroristische groeperingen en moeten dus door de overheid hard aangepakt worden.”

Lees ook:Democratie voor dieren
Lees ook:Verhaal Britse “undercoveragent” komt op losse schroeven te staan
Lees ook:Veel internethandel in bedreigde diersoorten
Lees ook:Horrorslachthuis Tielt mag uitbreiden
Lees ook:Otterknelpunten nog niet opgelost

5 reacties op “Stelling van de week (4)

 1. An

  Jammer dat zulke groeperingen de verkeerde mensen aanpakken. Dierproeven zijn namelijk verplicht door de overheid, zonder deze proeven mogen medicijnen niet op de markt worden gebracht. Ik vraag me af of deze lui ook medicijnen weigeren (die dus allemaal op dieren zijn getest) als ze zelf een zware of ongeneeslijke ziekte hebben. Ik vind dierproeven ook naar, maar de agressieve manier van reageren door sommige groeperingen op de verkeerd mensen gaat ook wel erg ver.

    /   Beantwoorden  / 
  1. george

   Dierproeven zijn niet verplicht door de overheid !!!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Alex

  Ik snap de stelling niet, omdat de wet al genoeg handvatten bevat om volgens de wet illegale handelingen aan te pakken. Dat is ook de conclusie steeds op kamervragen die hier rondom gesteld worden. Dus ik snap niet direct waarom er dan opgeroepen wordt voor hardere maatregelen. Beter is te kijken naar waarom die dat doen. Namelijk dat we als samenleving zo slecht met dieren omgaan.

  An, komt met een zeer standaard reactie op de stelling. Als ik aangeef tegen dierproeven te zijn, dan krijg ik dat ook in de schoot geworpen, maar het gaat sowieso niet om of iets op dieren getest is. Het is idd verplicht en een niet nuttig deel in een proces van medicatie maken. Een patient kan er weinig aan doen dat een medicatie ‘via’ dierproeven gegaan is. Het brengt juist deze patient meer in gevaar. 92% van de ontwikkelde medicatie komt niet eens langs dierproeven, die worden tegen gehouden. Wellicht zat daar wel een oplossing voor mensen bij, want een dier kan anders reageren dan een mens op medicatie. Recent nog door dierproeven honderduizenden doden gevallen (vioxx).

  Misschien beter te richten op de discussie waarom het kan dat er nog dierproeven gedaan worden. En dat is vooral omdat in de samenleving nog gedacht wordt dat het blijkbaar iets noodzakelijks is. Ook onder dierenactivisten en dierenbeschermers lijkt die gedachte aanwezig te zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frank Heinen

  Hallo Alex,

  De wet bevat inderdaad al genoeg handvatten, maar ik heb de stelling vooral geponeerd omdat bepaalde populistische politici en media (bijvoorbeeld De Telegraaf) roepen dat dierenactivisten en dierenbeschermers de volle aandacht verdienen van de AIVD en op dezelfde manier ‘gescreend’ moeten worden als moorddadige terroristische groeperingen. Ik ben het overigens grotendeels met je reactie eens: onderzoeken en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk wijzen steeds vaker uit dat dierproeven niet noodzakelijk zijn en steeds overbodiger worden. Ik denk dat veel dierenactivisten juist naar illegale middelen grijpen omdat ze in het debat nauwelijks gehoord en serieus genomen worden. Ik onderschrijf de stelling zelf dan ook niet!

    /   Beantwoorden  / 
 4. george

  Ik zeg : NEEN !!
  De ALF is GEEN terroristische groepering.
  Hardere maatregelen overbodig !
  Ik vermoed dat de overheid gepusht is door een klein aantal particulier/bedrijven die nog steeds een plaat voor hun kop hebben.
  Ben ik daarom een aanhanger van de ALF ?
  Dat zou wel dom zijn als ik dat hier vermeld.
  Hoewel.
  Ik denk dat mensen soms zoveel hart en ziel stoppen in hun gevoelens ten aanzien van weerloze dieren dat ze soms tot het uiterste gaan om zich in te zetten voor dieren.
  Indien nodig zal ik niet aarzelen om tot het uiterste te gaan.
  Indien nodig zal ik economische schade toebrengen.
  Indien nodig zal ik geweld gepast beantwoorden.
  Het lijkt nogal wat wat ik hier schrijf.
  De wet zegt gelukkig iets anders.
  Het begrip terrorisme is duidelijk vast gelegd.
  De richtlijnen van ALF ook !
  Iemand die in naam van ALF de apen bevrijd die in NEDERLAND nog steeds gebruikt worden voor allerlei duistere proefjes mag van mij in de geschiedenisboeken.
  Ik zeg apen, juist.
  Indien nodig/gewenst ben ik via/bij site beheerder bekend.
  Stel je voor dat ik verdacht wordt en ze me zoeken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.