Meisje slaat haai van zich af

Een 13-jarig meisje is ontsnapt aan de dodelijke kaken van een 5 meter lange witte haai. Ze was aan het surfen voor de Australische kust toen ze door de hongerige roofvis werd gegrepen. Ze probeerde aan de haai te ontkomen door wanhopig op het dier in te slaan. Toen ze daarbij ook nog hulp kreeg van een toegeschoten medezwemmer, liet de grote haai uiteindelijk los. Het meisje liep desondanks stevige verwondingen aan haar been op en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Haaienaanvallen komen wel vaker voor in Australië, zeker langs de diverse populaire surfstranden die overal te vinden zijn. Toch lopen aanvallen van witte haaien vaak met een sisser af. Waarschijnlijk is er in de meeste gevallen sprake van een vergissing, want een mens is allesbehalve een smakelijk of voedzaam hapje voor een witte haai. De voor zeeleeuwen, pelsrobben en zeehonden zo kenmerkende dikke speklaag ontbreekt bij ons en om een beetje een verzadigbare maaltijd voor een witte haai te vormen, zou een mens honderden kilo’s moeten wegen. Ook laten witte haaien mensen wel vaker los als ze geslagen worden door hun slachtoffer. Dit is een vorm van zelfbescherming, want een serieuze verwonding zou immers serieus afbreuk doen aan zijn jagerskwaliteiten.

Lees ook:Pelsrobben jagen op haaien
Lees ook:Pelsrob verslindt vijf haaien
Lees ook:Witte haaien zwemmen rond in Britse wateren
Lees ook:Witte haaien hebben meer voedsel nodig dan gedacht
Lees ook:Australische surfer gedood door haai

Eén reactie op “Meisje slaat haai van zich af

  1. André de Hooge

    Jezelf verdedigen mag!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.