Houd je huisdier warm in de winter

Shawl, muts, wanten, gevoerde laarzen en de allerdikste winterjas; we gaan zelf volledig ingepakt de deur uit, maar denken we wel genoeg aan onze dieren? Ook onze konijnen, kippen, paarden en trouwe viervoeters moeten er deze winter natuurlijk warmpjes bij zitten. Daarom enkele winteroplossingen voor je huisdier op een rij.

1. Dekentje erover
Elk paard heeft op zeker moment een deken nodig. Of het nu een zweetdeken, een vliegendeken of een regendeken is. En uiteraard ’s winters een deken tegen de kou. Bij Passievoorhetpaard.nl vind je een uitgebreid assortiment aan dekens.

2. Extra hooi
Zorg dat je konijn ’s winters ’s nachts naar binnen kan. De nachtvorst kan funest zijn voor zo een beestje. Zorg bovendien voor extra hooi of stro, zodat ze een warm netje kunnen maken en hang eventueel een dikke wollen deken voor de kooi om de warmte binnen te houden.

3. Geïsoleerd
Als je hond al buiten slaapt (we hopen eigenlijk van niet), koop dan een geïsoleerd hondenhok. In een klein hok kan de temperatuur anders behoorlijk dalen en het kan er flink tochten. Leg ook genoeg warme dekens en een fijne warme mand neer.

Een overzicht van allerlei dierenhokken vind je op grootplezier.nl. Je zorgt toch ook dat je jouw huisdier warm de winter door helpt?!