Singaporees heeft enorme vogelspinnencollectie

De douane in Singapore heeft een man betrapt die probeerde om vogelspinnen de stadstaat in te smokkelen. De Singaporees bleek illegaal nog eens vele tientallen van de beesten, waaronder soorten die 28 centimeter groot kunnen worden, in zijn huis te houden. De spinnenverzamelaar (33) liep volgens de krant The Straits Times eerder deze maand tegen de lamp bij een controlepost aan de grens. Hij bleek zes levende vogelspinnen in zijn voertuig te hebben. Die diertjes zaten in plastic containers. Toen de autoriteiten later de woning van de man controleerden, bleek hij daar nog eens 92 vogelspinnen te houden. Alle dieren zijn in beslag genomen. Ze mogen in de stadstaat niet als huisdier worden gehouden. Wie voor andere doelen een vogelspin op de kop wil tikken, heeft een speciale vergunning nodig.

Lees ook:Duitsers gepakt met 200 vogelspinnen in bagage
Lees ook:Giftige spinnen in beslag genomen
Lees ook:Koralen Great Barrier Reef eten plastic
Lees ook:Plastic is aanlokkelijk voor vissen
Lees ook:Verwaarloosde honden gevonden in Heerlen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.