Nederlanders adopteren vaker buitenlandse zwerfhond

Foto: Columbo222, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Nederlanders nemen steeds vaker een buitenlandse zwerfhond in huis. Vorig jaar werden via zwerfdierstichtingen 12.608 honden naar Nederland gehaald, ruim 11 procent meer dan in 2015. Een woordvoerder van de belangenorganisatie Stray Animal Foundation Platform (SAFP) bevestigt een bericht hierover van de NOS. Jaarlijks worden in Nederland zo’n 150.000 honden aangeschaft. Maar Nederlandse asiels kunnen de vraag niet aan omdat ze jaarlijks slechts circa 5000 honden binnenkrijgen. De buitenlandse honden worden naar Nederland gehaald via de 188 bij de SAFP aangesloten stichtingen. Een goede zaak, aldus de zegsvrouw. Volgens de SAFB is dat een goede ontwikkeling, mits het gaat om stabiele honden die nadat ze in Nederland komen goed worden gecontroleerd op ziekten. De organisatie wijst er ook op dat meer geregistreerde import van zwerfhonden de illegale fokhandel tegengaat. De importhonden worden bij aankomst ook voorzien van de juiste papieren en onvruchtbaar gemaakt.

Lees ook:Politie schiet hond neer in Oestgeest
Lees ook:Man wil met eekhoorn blijven samenleven
Lees ook:Japanse ambassadeur beklaagt zich bij Nederland
Lees ook:Ruim tweehonderd verwaarloosde pups gevonden in Tsjechië
Lees ook:Minder slecht broedseizoen grutto in 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.