Dierenbescherming presenteert waarschuwingsbord voor achterlaten honden in hete auto’s

Foto: Dierenbescherming

De Dierenbescherming waarschuwt met een nieuw bord hondenbezitters om hun dier niet in de auto achter te laten. ​”Op slot, hond eruit”, staat op het bord te lezen. Het ontwerp is een variant op een bekend waarschuwingsbord waarin automobilisten worden geadviseerd hun kostbare spullen niet in de auto achter te laten. Het heeft dezelfde vormgeving als “Op slot, buit eruit”, dat op tal van parkeerplaatsen waarschuwt voor inbrekers. De organisatie wil voor volgende zomer circa honderd van de nieuwe borden door heel Nederland neerzetten, vertelt een woordvoerster. Het eerste exemplaar is gisteren in Emmen onthuld. Volgens de woordvoerster zijn deze zomer al zeker twee honden omgekomen doordat ze in een auto waren achtergelaten en oververhit raakten.

Lees ook:Buizerd valt hardlopers aan
Lees ook:Automobilisten moeten oppassen voor parende reeën
Lees ook:Geen extra beveiligingsmaatregelen olifantenverblijf Emmen
Lees ook:Nieuwe manier om vleermuizen te tellen
Lees ook:Dierenpark Wildlands laat neushoorn inslapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.