Amerikaan krijgt zestien jaar cel voor doden van katten

De Amerikaans Robert Farmer (26) heeft zestien jaar celstraf gekregen van een Californische rechter voor het doden van achttien katten. De man gaf volmondig toe de katten te hebben vermoord. Volgens experts was een van de katten ook nog eens seksueel misbruikt. Farmer doodde de katten in 2015 in de stad San Jose. Twee dieren werden teruggevonden in vuilnisbakken in het park. Andere dieren zijn zelfs nooit meer teruggevonden. De man kon uiteindelijk worden opgepakt met de hulp van camerabeelden en de assistentie van buurtbewoners. Voor de rechter benadrukte Farmer inderdaad schuldig te zijn. In een brief die zijn advocaat voorlas, probeert hij zijn gedrag uit te leggen en verklaart hij ‘niet goed bij zijn hoofd te zijn geweest en het gevoel te hebben dat er destijds een andere man in hem huisde die de gruweldaden beging’. Farmer mag na zijn vrijlating tien jaar lang geen dieren houden of verzorgen. Tevens mag de man niet meer in de buurt komen van het park waar de dode katten zijn aangetroffen.

Lees ook:Kattenmoordenaar opgepakt in Miami
Lees ook:Justitie Den Haag gaat meer zwanendrifters vervolgen
Lees ook:Chinese stropers krijgen dertig jaar cel voor afslachten honderden olifanten
Lees ook:Katten Australië meegebracht door Europese kolonisten
Lees ook:Jacht op smienten ook in Zuid-Holland verboden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.