Talloze verwaarloosde schildpadden gevonden in Hoofddorp

Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

In Hoofddorp zijn ruim 130 verwaarloosde schildpadden in beslag genomen. De reptielen werden gehouden in bakken in de tuin en in een bij de woning geparkeerde bestelbus. In de tuin troffen de inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en agenten vijftig water- en moerasschildpadden aan in vervuilde en te kleine bakken water. Ook werden er diverse Griekse landschildpadden, klokschildpadden en kolenbranderschildpadden (zie foto) gevonden. De soorten landschildpadden die werden aangetroffen zijn beschermde dieren die alleen gehouden mogen worden als de legale herkomst ervan aangetoond kan worden met een certificaat. De houder van de dieren kon dit bewijs echter niet overleggen. Tegen de houders van de schildpadden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lees ook:Nederlander in Italië opgepakt met enkele duizenden schildpadden in busje
Lees ook:Amsterdammer houdt illegaal landschildpadden op woonboot
Lees ook:Douane onderschept koffers met zeldzame schildpadden in Maleisië
Lees ook:Lading gesmokkelde schildpadden ontdekt in Kuala Lumpur
Lees ook:Mogelijk illegaal reptielenleer in beslag genomen in Amsterdamse modezaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.