Grote katachtigen verboden als huisdieren in Verenigde Arabische Emiraten

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) mogen voortaan geen luipaarden, leeuwen en cheeta’s meer houden als huisdier. Ook mogen particulieren niet meer fokken met deze wilde dieren, zo meldt Gulf News. De wet is in het leven geroepen om zowel de wilde dieren als de bevolking te beschermen. Alleen dierentuinen, circussen en fokkerijen mogen nog grote roofdieren houden. Wie zich met z’n cheeta of luipaard op straat begeeft, kan een maximale boete van omgerekend 130.000 euro krijgen. Mensen die met hun leeuw, tijger of luipaard iemand bedreigen, kunnen veroordeeld worden tot een geldboete van 182.000 euro. Voor onze oren klinkt het misschien vreemd, maar in Dubai of Abu Dhabi komt het geregeld voor dat mensen pronken met grote roofdieren en zelfs rondrijden met een cheeta op de passagiersstoel van hun dure bolide.

Lees ook:Qatar gaat melktekort oplossen door vierduizend koeien in te vliegen
Lees ook:Thaise politie neemt honderden beschermde diersoorten in beslag
Lees ook:Luipaard doodt vijf Nepalezen
Lees ook:Leon Bekker eindelijk veroordeeld voor vangen witte haai
Lees ook:Luipaard zorgt voor paniek in Indiaas ziekenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.