Britse politie neemt duizenden honden in beslag

Politiekorpsen in Engeland en Wales hebben de afgelopen drie jaar bijna vijfduizend honden in beslag genomen. Het gaat volgens de BBC om dieren die zouden behoren tot verboden rassen. Pitbullterriërs, dogo argentino’s en Japanse tosa’s behoren tot de rassen die sinds 1991 op een zware lijst staan. De Britse dierenwelzijnsorganisatie RSPCA is verre van blij met dat verbod, onder meer omdat nooit zou zijn bewezen dat de bovengenoemde rassen structureel agressiever zijn dan andere honden. De RSPCA ijvert voor een wetswijziging, maar die komt vermoedelijk te laat voor veel honden. De politie in Groot-Londen, die blijkbaar niet in staat is om te begrijpen dat agressieve honden meestal het resultaat zijn van onkundige baasjes, maakt zich slaafs op om driehonderd in beslag genomen dieren te laten inslapen.

Lees ook:Hondenlijken aangetroffen in Lelystad
Lees ook:Man laat honden uit op de snelweg
Lees ook:Honden bijten baasje dood
Lees ook:Grote honden sterven eerder dan kleintjes
Lees ook:Grote ivoorvangst in Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.