Verdwenen hond na vier jaar weer teruggevonden

Een man in het Amerikaanse Denver heeft na vier jaar zijn verdwenen hond weer terug. Het dier werd volgens een bericht van Associated Press ruim 1500 kilometer van zijn huis gevonden. De shih tzu (een oorspronkelijk uit Tibet stammend hondenras) werd in Elgin, een plaats in de staat Illinois, op straat aangetroffen. In een dierenpension werd de hond weer opgelapt. Via een microchip konden de vrijwilligers de eigenaar achterhalen. Het dier had een infectie en zag er volgens omstanders slecht uit. De hond was in 2011 tijdens Onafhanelijkheidsdag weggelopen. Eigenaar Kelly Booker had de shih tzu destijds in de achtertuin gezet toen hij naar een vuurwerkshow ging kijken. Hij hield er rekening mee dat zijn hond bang was geworden van het vuurwerk en daarom was weggelopen.

 

Lees ook:Voor vuurwerk gevluchte hond Holten dood teruggevonden
Lees ook:Hond en gans beste vrienden na autobotsing
Lees ook:Verhalen over dode nieuwjaarskatten vermoedelijk onwaar
Lees ook:Agressieve hond valt pony’s aan
Lees ook:In mist zoekgeraakte hond gered

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.