Katjes met 26 tenen geboren

In Groot-Brittannië zijn volgens de Daily Mail twee katjes geboren met elk 26 tenen. Katten hebben normaal achttien tenen: vijf aan elke voorpoot en vier aan de achterste twee. Er zijn eerder katten geweest met meer dan het gebruikelijke aantal tenen. De aandoening waarbij katten extra tenen ontwikkelen wordt polydactyl genoemd. De nu geboren katjes, die luisteren naar de namen Violet en Knight, hebben overigens niet het wereldrecord in handen. Dat staat op naam van een Canadese kat die in totaal 27 tenen had.

Lees ook:Wilde katten geboren in Zuid-Limburg
Lees ook:Breedlipneushoorntje geboren in Burgers’ Zoo
Lees ook:Twee reuzenpanda’s geboren in Toronto
Lees ook:Papegaaien geven elkaar namen
Lees ook:Giraffes geboren in Beekse Bergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.