Alligator woont 37 jaar lang in Los Angeles

Foto: United States Fish and Wildlife Service
In een woonhuis in de Amerikaanse stad Los Angeles heeft 37 jaar lang een Amerikaanse alligator (Alligator mississippiensis) als huisdier geleefd. De dierenbescherming vond het dier, dat luistert naar de naam Jaxson, deze week in een krat in de achtertuin van het huis. De dierenvrienden brachten het bijna 2,5 meter lange reptiel naar de dierentuin van de Californische miljoenenstad, zo melden Amerikaanse media donderdag. In het krat werden ook twee dode katten gevonden, dieren die mogelijk als voer voor Jaxson waren bedoeld. ”We hebben geprobeerd hem een goed huis te geven”, zegt eigenaar Ron Gorecki tegen de Los Angeles Times. Hij erfde het dier vorig jaar van zijn zwager. De alligator werd 37 jaar geleden in een dierenwinkel gekocht en woonde eerst in het huis. ”Toen hij groter werd, moest hij naar de achtertuin”, weet Gorecki. Alligators kunnen in gevangenschap 65 tot tachtig jaar oud worden. De krokodilachtigen kun je in het wild in het zuidoosten van de Verenigde Staten vinden. Volwassen exemplaren zijn meestal tussen de 2,5 en 4,5 meter lang, maar kunnen in uitzonderlijke gevallen soms ook groter dan vijf meter worden.

Lees ook:Alligator bezoekt motel en bijt gast
Lees ook:Grote alligator kruipt in zwembad
Lees ook:Alligator doodt inbreker
Lees ook:Scholier vangt alligator van ruim vier meter
Lees ook:Alligator loopt rond voor ingang supermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.