‘Honden zijn sympathieker dan mensen’

Veel hondenbezitters hebben het vermoedelijk al meermaals aan den lijve ondervonden, maar nu bevestigt ook de wetenschap het: honden zijn vaak sympathieker dan mensen. Onderzoekers van de University of Londen lieten bij wijze van proef twintig honden in een kamertje vier keer een mens ontmoeten. De honden waren van verschillende rassen en leeftijden. Onder de mensen bevonden zich zowel de baasjes als diverse vreemden. De mensen vertoonden verschillend gedrag. De ene keer spraken ze, maar ze kozen soms ook voor neuriën of huilen. Vooral in dat laatste geval reageerden de honden heel sterk op de menselijke emotie, zowel bij hun baasjes als bij vreemden. Ze likten, drukten hun neus tegen de persoon in kwestie aan en gedroegen zich onderdanig. Volgens de onderzoekers bewijst dat gedrag dat honden zich kunnen inleven in mensen en dat ze empathisch reageren op menselijke emoties. Omdat ze het bij zowel bekenden als vreemden doen, zijn honden zelfs sympathieker dan mensen, stellen de onderzoekers.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Honden zijn vriendelijk door genetische afwijking
Lees ook:Onderzoek naar hondenhernia biedt ook uitkomst voor mensen
Lees ook:Prehistorische mensen hielden mogelijk vos als huisdier
Lees ook:Koreaans bedrijf wil massaal honden gaan klonen
Lees ook:Bonobo’s zijn bereid om vreemden te helpen

Eén reactie op “‘Honden zijn sympathieker dan mensen’

  1. Ralph Sweebroek

    Bij de K9 Shop verstaan we eronder dat de huisdieren een deel van het gezin uitmaken en dus zijn wij er trots op om u te helpen met vrijwel alle behoeftes voor uw huisdieren.
    De http://www.k9shop.nl is een onderdeel van ons bedrijf K9 Security Dogs C.V. die gevestigd is in Nederland.
    Het bedrijf is opgericht door Nico Sweebroek die een beroemde en betrouwbare naam heeft in het africhten en welzijn van honden. Onder de staat en ervaren leiding van Nico heeft dit bedrijf een keurmerk gekregen voor West-Europa, USA en Canada. De familie runt het bedrijf al uitgebreid enige jaren en tegenwoordig heeft K9 Security C.V. diverse afzonderlijk branches, zoals Honden Training, Dierenvoer, Dierenverzorgings producten, voedingssupplementen en accessoires.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.