Ernstig verwaarloosde pony’s gevonden in Elkenrade

In Elkenrade, een plaatsje bij het Zuid-Limburgse Wijlre, zijn 28 zwaar verwaarloosde pony’s aangetroffen. De pony’s stonden in en bij een oude boerderij. Ze zijn zwaar vermagerd en stonden met hun benen in de uitwerpselen. Veel beesten zijn kreupel en zakken door hun hoeven. Sommige dieren hadden zelfs al weken geen daglicht meer gezien. De eigenares is een 45-jarige vrouw uit Hoensbroek. Volgens de politie kan ze nauwelijks voor zichzelf zorgen, laat staan voor de pony’s. Ze heeft een proces verbaal gekregen. Een aantal van de pony’s moet helaas worden afgemaakt. De eigenaresse heeft vrijwillig afstand gedaan van de paarden. Er wordt nu een nieuw thuis voor ze gezocht.

Bron: L1 Nieuws

Lees ook:Agressieve hond valt pony’s aan
Lees ook:Verwaarloosde paarden in beslag genomen bij fokker
Lees ook:Honden richten slachting onder schapen aan
Lees ook:Hond bevrijd uit snikhete auto in Middelburg
Lees ook:Eerste Kamerlid: kalkoenenruiming was dierenmishandeling

4 reacties op “Ernstig verwaarloosde pony’s gevonden in Elkenrade

 1. Hennie

  Diep geschokt en zeer boos verneem ik het bericht van de verwaarloosde ponys in Wijlre. Hoe is het mogelijk dat het zover heeft kunnen komen en dat er geen buurtbewoners eerder aan de bel hebben getrokken. Kan me niet voorstellen dat dit al die tijd ongezien heeft kunnen plaatsvinden. Zulke dierenbeulen moeten m.i. zeer zwaar gestraft worden en niet slechts met een proces-verbaal. Laat ze zelf maar eens ondervinden wat ze hun dieren aandoen! Sluit zulke mensen ook maar eens voor maanden op met amper of zeer weinig eten en laat ze ook maar in hun eigen uitwerpselen vertoeven. Schande dat er zelfs in Nederland niet beter op wordt toegezien op het welzijn van dieren. Het mag geen excuus zijn dat mevrouw niet eens voor zichzelf kan zorgen laat staan voor haar pony’s. Dan had ze nooit ponys moeten nemen! Laat in Nederland de ANIMAL COPS maar massaal aan het werk gaan opdat zulke intens trieste praktijken niet meer kunnen gebeuren.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ester

  Toen ik dit hoorde schrok ik ook, en vroeg mij ook af waar die paarden dan gestaan moeten hebben. Ik woon zelf in Wijlre en heb hier nog nooit eerder iets over gehoord, ken de persoon in kwestie ook helemaal niet. Dit is zeker niet goed te praten, vind het erg voor deze paarden, maar ook voor de eigenaar. Ik denk niet dat dit

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ester

  bewust zo ver is gekomen. Aangezien ik geen details over dit voorval weet, vind ik niet dat ik mag oordelen over deze persoon. Of omwonenden verwijten van wat dan ook. Verder klagen veel Nederlanders over te weinig privacy in ons land, dus ook “Nederland” vrrwi

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ester

  verwijt ik niks. Ik hoop alleen dat deze paarden een thuis krijgen bij mensen die tijd en liefde genoeg hebben om ze een degelijk thuis bieden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.