Jaarlijks tweeduizend zwerfkatten afgeschoten in Brabant

In Brabant worden jaarlijks ongeveer tweeduizend katten afgeschoten volgens het Faunabeheerplan. Het gaat om verwilderde katten die rondzwerven in het buitengebied. De katten zijn niet meer hanteerbaar voor mensen en kunnen daarom meestal niet meer in traditionele dierenasiels worden ondergebracht. Qua gedrag vormen ze dus een kruising tussen de geliefde, tamme huiskat en zijn wilde neef, de Europese wilde kat. Alleen is de wilde kat dermate schuw dat ze ondanks haar felle karakter zelden in aanraking komt met mensen, een groot verschil met verwilderde katten die wel gewend waren/zijn aan de aanwezigheid van mensen, maar niet langer geschikt zijn als huisdier. Verwilderde zwerfkatten kunnen door hun jachtgedrag op ecologisch vlak onder meer schade toebrengen aan vogels, vleermuizen en andere kleine zoogdieren.

Lees ook:Jagersvereniging pleit voor afschieten verwilderde katten
Lees ook:Dierenbescherming wil einde aan afschieten zwerfkatten
Lees ook:De mensenetende tijgers van de Sundarbans
Lees ook:Katten in schuildozen zijn minder gestrest
Lees ook:Wilde kat verovert terrein op verwilderde huiskatten in Zuid-Limburg

3 reacties op “Jaarlijks tweeduizend zwerfkatten afgeschoten in Brabant

 1. joop

  hetzelfde zou je over mensen kunnen zeggen….

    /   Beantwoorden  / 
 2. miss x

  helemaal mee eens joop.

  Om te huilen dit. Ik heb er geen woorden voor… Mensen hebben geen respect, denken dat ze oppermachtig zijn en vergeten dat katten (evenals andere dieren), net zo goed levende wezentjes zijn die respect verdienen. Gelijkwaardig aan die van de mens…. Ik word hier misselijk van.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.