Nieuwe kankertherapie voor honden en katten ontwikkeld

Utrechtse onderzoekers hebben een nieuwe kankertherapie op honden en katten toegepast. Ze spoten kwaadaardige tumoren bij dieren in met radioactieve bolletjes, waardoor de tumoren slinken of in het gunstigste geval zelfs verdwijnen. Sommige tumoren bij de honden en katten die door Kirpensteijn werden behandeld waren duidelijk verkleind na slechts één behandeling met de zogenaamde holmiumtherapie, terwijl andere gezwellen zelfs helemaal verdwenen. Het grootste voordeel van de therapie is dat er nauwelijks bijwerkingen optraden. Jolle Kirpensteijn, hoogleraar aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht, houdt vrijdag zijn inaugurele rede over deze nieuwe kankertherapie. Volgens hem kan de methode in een later onderzoeksstadium ook snel bij mensen worden toegepast. “Onderzoek op honden en katten is van essentieel belang voor het genezen van kanker bij de mens”, verklaart Kirpensteijn.

Bronnen: ANP, Universiteit van Utrecht

Lees ook:Nieuw vaccin tegen huidkanker bij honden
Lees ook:Loslopende honden bijten jonge dassen dood
Lees ook:Insecticiden veroorzaken grote bijensterfte
Lees ook:Onderzoek naar hondenhernia biedt ook uitkomst voor mensen
Lees ook:Katten in schuildozen zijn minder gestrest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.