154 verwaarloosde honden bevrijd in Oisterwijk

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft donderdag 154 verwaarloosde honden weggehaald bij een hondenhandelaar in de gemeente Oisterwijk. Onder de honden waren 78 pups. Het gaat om cocker spaniels en boomers. De honden werden extreem slecht verzorgd. Zo hadden ze geen fatsoenlijke ligplaatsen en waren de water- en voerbakken ernstig vervuild. Twee jonge hondjes waren dood. Twee andere pups waren er zo slecht aan toe dat ze met een spuitje uit hun lijden moesten worden verlost. De 60-jarige handelaar is een bekende van de Landelijke Inspectiedienst en kreeg al drie keer eerder een proces-verbaal. De dieren zijn elders ondergebracht en worden onderzocht door een dierenarts. De hondenhandelaar wordt vervolgd.

Lees ook:Verwaarloosde honden in beslag genomen
Lees ook:23 verwaarloosde honden gevonden bij Brabantse handelaar
Lees ook:Hondenlijken aangetroffen in Lelystad
Lees ook:Verwaarloosde honden bevrijd uit auto
Lees ook:150 dode vogels gevonden in Sluis

Eén reactie op “154 verwaarloosde honden bevrijd in Oisterwijk

 1. beppie

  Daar doe ik het in September dus voor!!!!
  Actie voeren in Belgie………….
  Stop de Broodfokkers!!!

  En ik ben er zeker bij!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.