Nijlpaard Pablo Escobar neergeschoten

Jagers hebben in de Colombiaanse jungle een van de nijlpaarden van drugsbaas Pablo Escobar doodgeschoten. Beelden van het gevelde dier zijn uitgezonden op de Colombiaanse televisie. Het nijlpaard was een van de vele dieren die de in 1993 overleden drugsbaron ooit liet invliegen voor zijn persoonlijke dierentuin. Na de dood van Escobar ontsnapten enkele van zijn nijlpaarden, die sindsdien wisten te overleven in de Colombiaanse jungle (zie video). Er wordt sinds enkele jaren naarstig gejaagd op de beesten, omdat ze oogsten vernielen en gevaarlijk zijn voor mensen die hun pad kruisen. Jagers zijn nog altijd op zoek naar het vrouwtje en het jong van de nu gedode stier.

Lees ook:Nijlpaarden doen het goed in Colombia
Lees ook:Verwilderde nijlpaarden nemen intrek in Colombiaans dorp
Lees ook:Vlielandse vossenjagers krijgen versterking
Lees ook:Boos nijlpaard achtervolgt boot
Lees ook:Nijlpaard redt gnoe uit kaken van krokodil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.