Groundhog Day: het blijft nog een tijdje koud

Foto: Aaron SilversWikimedia CommonsCC BY-SA 2.0

Het blijft nog even winter in de Verenigde Staten. Dat is het ‘verdict’ van bosmarmot Punxsutawney Phil. Op Groundhog Day, die elk jaar op 2 februari plaatsheeft, wordt de bosmarmot opgetild. Als het dier zijn eigen schaduw kan zien, zou het volgens de gangbare wijsheid nog een tijdje (zo’n zes weken) winter blijven. Exacte wetenschap is Groundhog Day zeker niet, want bosmarmot Phil zit er nogal eens naast. Vorig jaar werd bijvoorbeeld ook aanhoudend winterweer voorspeld, maar was het niet al te lang na Groundhog Day gedaan met de ijzige kou. Het was al de 132ste keer dat Punxsutawney Phil zijn voorspelling deed. In Nederland is Groundhog Day vooral bekend geworden door de gelijknamige film met Bill Murray.

Lees ook:Beroemde bosmarmot voorspelt vroege lente
Lees ook:Bosmarmot bijt burgemeester in oor op Groundhog Day
Lees ook:Meer wild afgeschoten in winterse Oostvaardersplassen
Lees ook:Hoge uilensterfte in Groningen
Lees ook:Meer padden overgezet in 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.