Laatste weekend van augustus in het teken van vleermuizen

Foto: laatvlieger, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Altijd al eens kennis willen maken met de nachtelijke wereld van de vleermuis? Dat kan komend weekend, het laatste van augustus. In het kader van de ‘Nacht van de vleermuis’ worden door het hele land meer dan zeventig nachtelijke excursies georganiseerd die op zoek gaan naar vleermuizen. Met behulp van batdetectors geven de experts u een inkijkje in de verborgen wereld van de vleermuis. Vrijwilligers vertellen u tijdens de excursies graag hoe nuttig en bijzonder de vliegende zoogdieren zijn. Voorafgaand aan sommige excursies vinden er ook lezingen plaats. De activiteiten worden in natuurgebieden en in stadsparken gehouden. Het weekend wordt georganiseerd door de Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN), die onderdeel uitmaakt van de Zoogdiervereniging.

Lees ook:De natuur in tijdens de Nacht van de Vleermuis
Lees ook:Nachtelijke strooptochten van chimpansees voor het eerst gefilmd
Lees ook:Vleermuis gebruikt stoorzender om concurrenten te dwarsbomen
Lees ook:Duits gezin vindt gemummificeerde vleermuis in cornflakes
Lees ook:Naturalis decor van Amazonefestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.