Dierenwelzijns- en natuurorganisaties waarschuwen op Schiphol voor dieronvriendelijke toeristenattracties

Wie deze week op Schiphol arriveert om het vliegtuig te pakken, krijgt waarschuwingen te zien die licht werpen op toeristische uitstapjes die bijzonder onplezierig zijn voor dieren. De Stichting SPOTS voert bijvoorbeeld, in samenwerking met World Animal Protection en Stichting AAP, acties tegen het knuffelen van welpjes, het maken van ritjes op olifanten en ander vermaak waar dieren onder lijden. “Helaas zullen veel toeristen in verleiding worden gebracht om aan excursies deel te nemen die heel leuk lijken, maar in werkelijkheid veel dierenleed behelzen”, aldus de organisaties. Er is juist voor deze week gekozen omdat het momenteel erg druk is op Schiphol. Op het grote vertrekscherm van de luchthaven zal elke minuut een afbeelding te zien zijn waarbij mensen worden gevraagd na te denken over deelnemen aan een excursie waarbij (wilde) dieren betrokken zijn.

Lees ook:Aanhang natuurorganisaties licht gegroeid
Lees ook:Laatste weekend van augustus in het teken van vleermuizen
Lees ook:Douane Schiphol onderschept in houten beelden verstopte neushoornhoorn
Lees ook:Ganzenbeleid Schiphol gekraakt door Partij voor de Dieren
Lees ook:Selectie Nederlands elftal zet zich in tegen dierenleed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.