Belgische duivenmelkers bezorgd om lot van hun dieren

Belgische duivenmelkers zijn zeer bezorgd over het lot van duizenden duiven die mee hebben gedaan aan een internationale vlucht vanuit het Spaanse Barcelona. Een week na de start van de internationale vlucht uit Catalonië worden nog steeds duizenden duiven vermist, zo schrijft de Belgische krant De Morgen. Slechts 2470 van de 7907 opgestegen duiven zijn aangemeld op de website van de nationale duivenbond KBDB. De duiven zijn verrast door de zogenaamde tramontana, een felle noordenwind die plotseling de kop opsteekt in de Franse Pyreneeën en snelheden kan halen tot 180 kilometer per uur, weten de duivensportkenners. In combinatie met temperaturen boven de 30 graden heeft dit ervoor gezorgd dat heel wat duiven hun vlucht moesten staken.

Lees ook:Boos nijlpaard achtervolgt boot
Lees ook:Muis houdt vliegtuig twee dagen aan de grond
Lees ook:Laatste ‘autochtone’ beer in de Pyreneeën waarschijnlijk overleden
Lees ook:Schorpioen zorgt voor vertraagde vlucht
Lees ook:Wolf nadert Limburg met rasse schreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.