Kinderen halen ruim zes ton op voor haaien

Het tv-programma Zapp Your Planet: Haai-Alarm! heeft heeft afgelopen zaterdag het bedrag van 621.780 euro opgeleverd. NPO Zapp-presentatoren Klaas van Kruistum en Freek Vonk maakten het recordbedrag vanavond bekend na een tien uur durende tv-marathon op NPO Zapp (NPO 3). De afgelopen maanden kwamen duizenden enthousiaste jonge actievoerders in actie om geld in te zamelen voor het reddingsplan voor de haai van het Wereld Natuur Fonds. Het evenement was finale van twee maanden actie voeren voor de haai. In het hele land zamelden kinderen geld in bij familie en buren, in winkels of op school en organiseerden ze evenementen of maakten liedjes over haaien die ze tijdens Koningsdag speelden. Het ingezamelde geld van Zapp Your Planet gaat volledig naar het reddingsplan voor de haai. De opbrengst wordt onder meer geïnvesteerd in de aankoop van patrouilleboten, het opzetten van bewustwordings- en voorlichtingscampagnes om de vraag naar haaienvlees te verminderen en een kweekprogramma dat haaienpopulaties in de Noordzee weer op peil moet brengen.

Lees ook:Televisiemarathon Zapp Your Planet brengt bijna 276.000 euro op voor Afrikaanse olifant
Lees ook:NPO Zapp haalt ruim 150.000 euro op op voor orang-oetan
Lees ook:Actie WNF en Zapp voor orang-oetans levert ruim 240.000 euro op
Lees ook:Kinderen halen bijna een half miljoen op voor apen in nood
Lees ook:Shark Month op Animal Planet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.