Meeuwen vernielen deel van bloemenarragement voor Urbi et Orbi

Meeuwen hebben zondagochtend een deel van de Nederlandse bloemen op het Sint-Pietersplein in Rome vernield. Op het plein in Vaticaanstad worden rond het middaguur vele duizenden gelovigen verwacht als de paus zijn Urbi et Orbi uitspreekt. De Limburgse hoofdarrangeur Paul Deckers en zijn team moesten zondagochtend hard aan de slag om de schade te verstellen, meldt 1Limburg. De grote creaties die hij had gemaakt waren gelukkig niet aangetast. Er is echter wel een groot aantal bloemen losgerukt, terwijl de vogels ook bakken met bollen hebben omgegooid. De meeuwen verblijventijdens de nachtelijke uurtjes vaak op het grote plein, vooral omdat de warmte van de dag er lang blijft hangen. Nederland verzorgt al meer dan dertig jaar de traditionele bloemenpracht in Vaticaanstad tijdens de paasdagen.

Lees ook:Meeuwen doodgeschoten in Volkels dierenpark
Lees ook:Tientallen dode meeuwen aangespoeld bij Duindorp
Lees ook:Roofvogels moeten agressieve meeuwen weren
Lees ook:Minder wespen deze zomer
Lees ook:Minder meeuwen door neproofvogels in Amsterdam-West?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.