Matador wordt gespietst door stier en loopt zware verwondingen op

Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Een Spaanse matador is flink op de koffie gekomen tijdens een gevecht tegen een 450 kilo zware stier. Daniel García Navarrete (23) liep stevige verwondingen op aan zijn gezicht, keel en dijbeen. De hoorns van de vechtstier doorboorden zijn lichaam op deze plekken. Volgens dokter Máximo Carciá Padrós heeft de Spanjaard ondanks het opgelopen letsel veel geluk gehad. “De hoorn heeft zijn schildklier en halsslagader geraakt, zonder ze te scheuren. Zijn toestand had veel slechter kunnen zijn.” Naast zijn hoofdwonden, brak de jonge stierenvechter ook zijn sleutelbeen en liep hij ernstige spierschade op. Aan zijn been heeft hij zware zenuwschade geleden. Veel medelijden kan ik nooit hebben met stierenvechters die gewond raken tijdens de uitvoering van hun barbaarse acts.

Lees ook:Bijen vallen aan na ongeluk met bestelbus
Lees ook:Pitbull bijt tenen van kind af
Lees ook:Wetenschappers ontdekken vijfogige ‘eenhoornvlieg’
Lees ook:Gewonden bij stierenrennen Pamplona
Lees ook:Gevaarlijke drie-eenheid bedreigt oceanen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.