VVD is Dierenverschrikker 2016

De VVD is verkozen tot Dierenverschrikker 2016. Dat is de uitkomst van een door de stichting Dier&Recht georganiseerde verkiezing. In dat licht is het natuurlijk extra zorgwekkend dat veel traditionele D66-, PvdA- en GroenLinks-kiezers overwegen om uit strategische overwegingen op de VVD te stemmen om te voorkomen dat de PVV de grootste partij van Nederland wordt. Persoonlijk vind ik de VVD net iets minder verachtelijk dan de PVV (de meeste standpunten en beleidsvoorstellen van die laatste partij zijn volkomen derisoir), maar heel veel scheelt het niet. Beide partijen staan voor een onduurzaam en oneerlijk Nederland, een land waar natuur, solidariteit en een eerlijke verdeling van de welvaartskoek het afleggen tegen grenzeloos egoïsme, ecologische kaalslag, landschappelijke verrommeling, kortermijngewin, milieuvervuiling en doorgeschoten marktdenken. Dier&Recht nomineerde de liberalen vooral op basis van het stemgedrag in de Tweede Kamer. Slechts in zes procent van alle onderzochte gevallen stemde de VVD voor diervriendelijke moties, minder nog dan een traditionele boeren- en jagerspartij als het CDA. De andere vier genomineerden voor de twijfelachtige titel van Dierenverschrikker van het jaar waren het tv-programma Boer zoekt vrouw, fastfoodgigant KFC, grillrestaurantketen Gauchos en de fokkers van de Franse bulldog.

Lees ook:VVD dieronvriendelijkste partij van Nederland
Lees ook:Verbod op nertsenfokkerij moet in 2024 ingaan
Lees ook:Kamer wil voorlopig geen nieuwe megastallen
Lees ook:Duitse dieren- en milieupartij rukt op in Saksen
Lees ook:Groene rapportcijfers voor politieke partijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.