Planet Earth II vanaf 1 januari op Nederlandse televisie

Illustratie: BBC

De eerste Planet Earth was jaren terug al een oogstrelende mammoetproductie die toch wel een mijlpaal vormde in de historie van de internationale natuurdocumentaire. Vanaf 1 januari is bij de EO de opvolger van deze reeks, Planet Earth II, te zien. Deze serie is minstens zo indrukwekkend als haar voorganger en brengt aan de hand van diverse biotooptypen veel bekende en minder bekende diersoorten voor het voetlicht. De reeks begint met een blik op een aantal van ‘s werelds fraaiste en meest biodiverse eilanden en neemt in volgende afleveringen ook biotooptypen als (oer)wouden, bergen, woestijnen, graslanden en steden onder de loep. Zelf heb ik de serie al op de BBC (het originele commentaar van David Attenborough wordt maar door weinig andere vertellers gehaald) gezien en ik kan u verzekeren dat Planet Earth II een niet te missen traktatie voor oprechte natuurliefhebbers is. Te veel wil ik nog niet verklappen, maar voor liefhebbers van bijvoorbeeld katachtigen, reptielen, vogels, insecten en primaten komt er veel moois en unieks langs….Kijken dus!

Lees ook:David Attenborough voice over Planet Earth II
Lees ook:Spectaculaire nieuwe natuurserie ‘Our Planet’ vanaf 2019 te zien op Netflix
Lees ook:BBC komt met spectaculaire nieuwe natuurserie
Lees ook:Nieuwe BBC-natuurserie The Hunt trekt 1,2 miljoen kijkers
Lees ook:Oeuvreprijs voor David Attenborough

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.