Rik Grashoff verkozen tot groenste politicus van 2016

Foto: Bob Bronshoff, Wikimedia Commons/CC BY 3.0

Tweede Kamerlid Rik Grashoff (GroenLinks) is door Natuurmonumenten uitgeroepen tot de groenste politicus van 2016. De jury noemt Grashoff (die natuurlijk een passende naam heeft voor de titel) een ‘groene straatvechter’ die successen heeft geboekt voor weidevogels, landschapsbescherming en verduurzaming van de landbouw. In een reactie zegt Grashoff dat hij blij is met zijn verkiezing, maar dat er nog veel moet gebeuren. “Natuur is een verwaarloosd onderdeel. Ik vind dat het te weinig aandacht krijgt in de politiek.” De andere genomineerden voor de titel van groenste politicus waren Gerben-Jan Meindert Gerbrandy (D66), Eric Smaling (SP), Henk Leenders (PvdA), Fatma Koşer Kaya (D66) en Michiel Rijsberman (D66). Vorig jaar won Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren de verkiezing.

Lees ook:Natuurmonumenten organiseert op verkiezing Groenste Politicus
Lees ook:VVD is Dierenverschrikker 2016
Lees ook:Máxima weer genomineerd voor verkiezing Domste Bondje
Lees ook:Wie wordt de meest sexy vegetariër van 2009?
Lees ook:Genomineerden Dom Bontje 2014 bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.