Nederlander Arjan Dwarshuis verbreekt record vogelsoorten kijken

De Nederlander Arjan Dwarshuis heeft het wereldrecord vogels kijken (birding) verbroken. De vogelaar zag binnen een jaar tijd meer dan 6100 (6132 om precies te zijn) verschillende vogelsoorten en verbreekt daarmee het oude record van de Amerikaan Noah Strycker. De mijlpaal werd uiteindelijk bereikt in Costa Rica, een enorm natuur- en vogelrijk land in Midden-Amerika. Dwarshuis heeft twee jaar gespendeerd om onder andere lokale contacten te leggen voordat hij aan zijn big year begon. Daarnaast bracht de vogelliefhebber veel tijd door in Venezuela, Colombia, Panama en Costa Rica, landen waar veel vogelsoorten leven.

Lees ook:Costa Rica verscherpt wetgeving tegen handel in haaienvinnen
Lees ook:Nieuwe glaskikker ontdekt in Costa Rica
Lees ook:Vlinders drinken krokodillentranen
Lees ook:Verslag van recordbrekend vogeljaar
Lees ook:Paul Watson op borgtocht vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.