Godzilla benoemd tot ereburger van Tokio

Foto: Toho Company/Wikimedia Commons
Het beroemde filmmonster Godzilla (in Japan Gojira genoemd) is donderdag benoemd tot ereburger en ambassadeur voor toerisme in de wijk Shinjuku in de Japanse hoofdstad Tokio. Ter ere van de benoeming is in de wijk ook een enorm beeld van de kop van het reuzenreptiel onthuld. Een man in Godzilla-kostuum kreeg het officiële document waarin het monster tot ereburger werd vernoemd aangeboden van de wijkburgemeester. Omdat het kostuum echter geen bruikbare klauwen bevatte, nam een medewerker van het bedrijf achter de oorspronkelijke Japanse Godzilla-filmreeks het document in ontvangst. Godzilla maakte zijn filmdebuut in 1954 en verscheen daarna nog in heel wat vervolgfilms. Het filmwezen is een ware icoon in Japan en heeft ook buiten het land van herkomst een grote schare fans Er kwamen ook twee Amerikaanse remakes, waarvan de laatste uit 2014 duidelijk de beste is. De originele Japanse filmstudio heeft voor 2016 een nieuwe Godzilla gepland.

Lees ook:Stampvoetende reuzenhagedis
Lees ook:Film The Cove geweerd in Tokio
Lees ook:Japan gaat walvisvaart hervatten
Lees ook:Japan wil walvisjacht volgend jaar hervatten
Lees ook:Boktor bedreigt Japanse kersenbomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.