Tijgertop in Sint-Petersburg begonnen

Een speciale top over tijgers in Sint-Petersburg, die vandaag begint, moet het lot van dit ernstig bedreigde dier verbeteren. Aan tafel zitten onder andere natuurbeschermers, deskundigen en de leiders van de dertien landen waar de tijger nog voorkomt. Onder meer de Russische premier Poetin en de Chinese premier Wen Jiabao praten de komende vier dagen over allerlei maatregelen, zoals handelsverboden en de strengere aanpak van stropers. Dat er iets moet gebeuren, is voor iedereen wel duidelijk. Volgens het Wereld Natuurfonds (WNF) leven er nog maar zo’n 3200 tijgers in het wild, terwijl dat er begin vorige eeuw nog zo’n 100.000 waren. Hun leefgebieden worden vooral bedreigd door houtkap en stropers. Vooral in China zijn hun vacht en andere delen van de tijger erg in trek voor traditionele medicijnen. Verschillende overheden en natuurbeschermers hebben daarom de handen ineen geslagen om de tijger te redden. “De tijgertop is de laatste kans om de toekomst voor deze wilde dieren veilig te stellen”, zei WNF-vice-voorzitter Hemley eerder deze week.

Lees ook:Kinderen brullen voor de tijger
Lees ook:Deelnemers aan Tijgertop zeggen geld en beschermingsmaatregelen toe
Lees ook:Leonardo DiCaprio zet zich in voor de tijger
Lees ook:Tiener deelt bed met Bengaalse tijger
Lees ook:Chinese tijgerpopulatie geslonken tot minder dan vijftig exemplaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.