Leonardo DiCaprio zet zich in voor de tijger

De tijger krijgt hulp vanuit prominente hoek. Niemand minder dan acteur en vrouwenidool Leonardo DiCaprio steunt het Wereld Natuur Fonds (WNF) in zijn strijd voor het behoud van de laatste 3200 tijgers in het wild. De acteur, onder meer bekend van de films Titanic en Blood Diamond, reisde met de natuurbeschermingsorganisatie naar Azië om met eigen ogen zelf te zien wat er nodig is om de tijger voor uitsterven te behoeden. Het verloop van zijn reis en zijn inspanningen voor het behoud van de tijger zijn te volgen via een speciale actiesite. De tijger wordt steeds verder in het nauw gedreven. Zijn huidige leefgebied beslaat nog maar 7 procent van het oorspronkelijke verspreidingsgebied. Het leefgebied dat nog over is verdwijnt in rap tempo door houtkap en de aanleg van oliepalmplantages en wegen. Het dier komt hierdoor ook veelvuldig in conflict met mensen. Een nog groter probleem vormt de grootschalige illegale jacht en handel. De tijger is vooral in trek vanwege zijn vacht, die volgens experts tussen 2.500 en 25.000 dollar waard is op de zwarte markt. DiCaprio vertelt zijn verhalen op de speciale actiesite www.SaveTigersNow.org. De filmster ging met experts van het Wereld Natuur Fonds het veld in Bhutan in om met eigen ogen te zien wat de organisatie doet om tijgers te beschermen. Hij nam deel aan anti-stroperijpatrouilles en gaat met parkwachters op pad om de tijger in zijn leefgebied te bestuderen. “We moeten de tijger voor uitsterven behoeden. En dat niet alleen. Dit trotse roofdier is ambassadeur voor zijn hele natuurlijke omgeving. Bescherm de tijger en je beschermt nog zoveel andere planten- en diersoorten”, weet DiCaprio.

Lees ook:Kinderen brullen voor de tijger
Lees ook:Leonardo DiCaprio stopt 7 miljoen in bescherming van de zee
Lees ook:Drie Sumatraanse tijgertjes geboren in Indonesië
Lees ook:Tiener deelt bed met Bengaalse tijger
Lees ook:Deelnemers aan Tijgertop zeggen geld en beschermingsmaatregelen toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.