Ruim honderd nijlpaarden dood door miltvuur in Namibië

Parkwachters hebben in het noordoosten van Namibië meer dan honderd nijlpaarden dood in het water aangetroffen. De dieren zijn hoogstwaarschijnlijk bezweken aan miltvuur. Het incident vond plaats in het Bwabwata National Park. Miltvuur wordt veroorzaakt door de bacterie Bacillus anthracis. Wanneer de uitbraak precies is begonnen is niet duidelijk. De miltvuurbacteriën komen van nature voor in het gebied. Dit soort uitbraken zijn niet ongebruikelijk wanneer het water in de Kavango Rivier laag komt te staan. De miltvuurbacteriën worden vooral actief onder bepaalde omstandigheden, zoals hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Dierenartsen moeten nog bevestigen of nijlpaarden daadwerkelijk door de bacteriële ziekte zijn geveld. De nijlpaardenpopulatie van Bwabwata bestond voor de miltvuuruitbraak uit zo’n 1300 dieren.

 

Lees ook:Nijlpaarden bijten krokodil dood
Lees ook:Verwilderde nijlpaarden nemen intrek in Colombiaans dorp
Lees ook:Een leven in dienst van de nijlpaarden
Lees ook:Nijlpaarden redden eendenkuiken in Blijdorp
Lees ook:Zwemmen met waterreuzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.