Moederbeer doorzoekt afvalbakken

Foto: Diane Krauss, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Zeker in de wat wildere delen van Noord-Amerika, hoef je niet vreemd op te kijken als er soms een beer in je achtertuin opduikt. Vooral Amerikaanse zwarte beren (Ursus americanus) komen in dat soort gebieden vaak dicht bij huizen, meestal om de vuilnisbak te plunderen. Dat geldt ook voor de moederbeer in deze video. Samen met haar twee jongen doorzoekt ze de afvalcontainer op smakelijke en voedzame etensresten. Terwijl dumpster diving bij sommige mensen nog de nodige schaamte opwekt, gaat dat voor beren zeker niet op…

Lees ook:Berenfamilie bezoekt Slowaaks toeristenstadje
Lees ook:De echte Baloe
Lees ook:Zweedse bruine beren blijven steeds langer bij hun moeder
Lees ook:Beer doodt Roemeense politieagent
Lees ook:Leeuwin grijpt prooi uit de lucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.