Orang-oetan bouwt hangmat van dekens

Het is al langer bekend dat orang-oetans wat betreft hun cognitieve capaciteiten behoren tot de knapste koppen uit het dierenrijk. Een bewijs voor die intelligentie wordt in een filmpje ook geleverd door de veertienjarige orang-oetan Nemo uit de Thaise Korat Zoo. De intelligente vrouwtjesaap heeft maar een paar minuten nodig om fijn en beschut slaapplekje voor zichzelf te maken van de dekens die ze aangereikt krijgt.  In het wild maken orang-oetans elke dag een nieuw nest van takken en bladeren om in te slapen. Dat doen ze razendsnel, waarbij ze vaak blijk geven van een verbluffend technisch inzicht.

Lees ook:Orang-oetans uitstekende nestenbouwers
Lees ook:Orang-oetans houden van mensen kijken
Lees ook:Actie WNF en Zapp voor orang-oetans levert ruim 240.000 euro op
Lees ook:Verdronken orang-oetan Apenheul werd opgejaagd door soortgenoten
Lees ook:Nieuwe orang-oetan in Apenheul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.