Nijlpaarden redden eendenkuiken in Blijdorp

Twee nijlpaarden in Blijdorp hebben een opmerkelijk onbaatzuchtige daad verricht. Door het geven van een klein zetje wisten de heldhaftige dieren een eendenkuikentje van de verdrinkingsdood te redden. Op een video is te zien hoe het jonge eendje in het bassin lag te spartelen en er maar niet is slaagde om de hoge rand van het complex te bereiken. Twee nijlpaarden hoorden het geluid van het gevederde diertje in nood en kwamen in actie. Het kolossale duo duwde het eendenkuiken weer de goede richting op zorgde ervoor dat het jonge vogeltje uiteindelijk weer herenigd werd met de moedereend. Ook in het wild is al altruïstisch gedrag bij nijlpaarden waargenomen, wat suggereert dat ook deze zoogdieren in staat zijn om empathie te voelen voor andere wezens.

Lees ook:Verwilderde nijlpaarden nemen intrek in Colombiaans dorp
Lees ook:Canadese vrijwilligers redden gestrande orka
Lees ook:Nijlpaarden en krokodillen in Safaripark Beekse Bergen
Lees ook:Een ontroerend weerzien
Lees ook:Chimpansees minder empathisch als ze ouder worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.