Giraffe GaiaZoo komt klem te zitten tussen boomtak en overlijdt

Een vervelende gebeurtenis in dierentuin GaiaZOO:  in de Kerkraadse dierentuin is een giraffe met haar hals klem komen te zitten in de vork van een boomtak. Het vrouwtje overleefde het incident niet, aldus directeur Rob Huppertz. Vermoedelijk is de vier jaar oude giraffe zaterdagochtend ‘op een bizarre manier gestruikeld’ en daardoor klem komen te zitten. Het dier kon zichzelf niet bevrijden en is vermoedelijk gestikt. Pas toen de andere dieren die op de savanne verblijven naar binnen waren gelokt, konden oppassers na enkele uren bij de onfortuinlijke giraffe komen. Het dier was toen helaas al overleden.

Lees ook:Antilope doodt giraffe in Noorse dierentuin
Lees ook:Babyvosje komt klem te zitten in muur
Lees ook:Giraffe Blijdorp lichtgewond na aanval van koedoe
Lees ook:Ontsnapte giraffe zet Italiaanse stad op stelten
Lees ook:Oudste giraffe van Nederland overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.