Zwarte slingeraap geboren in Artis

Foto:  Hans Hillewaert, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Artis heeft er weer een nieuwe bewoner bij. In de Amsterdamse dierentuin is afgelopen dinsdag een zwarte slingeraap (Ateles paniscus) geboren. Het beestje heeft al bij de moeder gedronken en maakt het volgens de dierentuin goed. Zwarte slingerapen hebben een draagtijd van 7,5 maanden, een stuk langer dan die van vergelijkbare apensoorten. Omdat het jonge aapje zich stevig vasthoudt aan de moeder, is het nog niet duidelijk of het om een mannetje of een vrouwtje gaat. Zwarte slingerapen leven in de boomkruinen van het regenwoud van noordelijk Zuid-Amerika. Ze komen in het wild voor in Guyana, Suriname, Frans-Guyana en het noorden van Brazilië. Artis heeft vier vrouwtjes en een mannetje. De dierentuin werkt aan een nieuw verblijf voor haar slingerapen.

Lees ook:Artis verwelkomt jonge mandril
Lees ook:Artis begroet jonge gorilla
Lees ook:Mandril geboren in Artis
Lees ook:Artiskrokodil bezwijkt aan dominant paringsgedrag
Lees ook:Weer giraffe geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.